Smakebit på en søndag

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2014
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2014
Det er søndag igjen… Tiden går forrykende fort, livet er hektisk, og bloggen går på halv tolv. Sånn får det bare være. Forsøker å skvise inn innlegg nå og da, men selv om jeg ofte har planer om å poste noe, så får jeg sjeldent tid.

Siden det er dagen for smakebiter, så jeg bare dele dette sitatet fra ei av bøkene jeg leser for tiden. Det er bokas åpningsavsnitt, og jeg synes det beskriver hvordan jeg føler meg om morgenen så godt:

Om morgenen – tidlig, fortsatt i mørke – våkner jeg og er en amøbe. Forsvinner i søvnen igjen til vekkerklokka ringer. Jeg går gjennom alle utviklingens stadier, hver morgen kryper jeg opp fra havet, ut av dyna, gror bein å gå på, beveger fingrene, reiser meg på to, tar på meg klær og blir langsomt en mer og mer kompleks organisme: Jeg pusser tennene. Alt sammen imens hjernen folder seg ut mot et stadig sterkere og mer smertefullt lys: bevisstheten. Den slår til når jeg har sittet i cirka fem minutter ved kjøkkenbordet og drukket kaffe.

Boka sitatet er hentet fra heter Hver morgen kryper jeg opp fra havet, og er skrevet av Frøydis Sollid Simonsen. For flere smakebiter, sjekk ut Mari sin blogg, Flukten fra virkeligheten.

38 kommentarer til «Smakebit på en søndag»

 1. Kan godt skjønne at du og sikkert mange flere kjenner seg igjen her 🙂 Selv er jeg et utpreget A menneske som helt frivillig står opp kl 6 også i helgene. Ha en super søndag!

 2. Som A menneske kjenner jeg meg ikke helt igjen i dette, men boken skal jeg lese og står som nummer 1 på venteliste på eboken.Ser frem til denne. Ha en fin søndag:-)

 3. Att gå upp på morgonen har jag aldrig haft problem med och även jag är en trist morgonmänniska som vaknar tidigt även när jag är ledig 🙂

 4. For en flott smakebit! Nå vet jeg hvordan mannen min har det, he he. Jeg er nemlig lys våken hver morgen før fuglene fiser 😉 Ikke like gøy bestandig, men pytt pytt. Ønsker deg en herlig søndag 🙂

 5. Vi kan godt bytte liv. Jeg savner hektisk hverdag. Jeg er ikke laget til å være langtidssykemeldt. Jeg er ikke laget for det, men har ikke noe valg…
  Søt illustrasjon på boka og ha en fin søndag:)

  1. Har ikke noe imot et hektisk liv, altså. Har jo selv valgt krevende jobb og verv… Men noe morgenmenneske er jeg ikke! Er ikke veldig fungerende før klokka ni om morgenen, og er rimelig i koma når jeg snubler ut døra før klokka sju om morgenen.

 6. For en super smakebit, og så gjenkjennelig da, selv om jeg må ha mer enn fem minutter med kaffen for å få motorn i gang. Ja, ikke greiet å være b-menneske om morran, ikke– Har heldigvis fleksitid da. Men tar igjen og sover lenge i helgene.. God søndag!

 7. Kjenner meg sånn delvis igjen, stort sett går det greit å stå tidlig opp, jeg jumper ut av sengen. Skjønt, av og til er det godt å ligge lengre 🙂

 8. Vilket härligt språk! Jag måste våga läsa lite på norska känner jag, man kan ju alltid googla om man kör fast 🙂

  Tack för smakebiten!

 9. Heheherlig smakebit – og veeeldig gjenkjennelig 🙂 Jeg er så utpreget b-menneske og morgengretten at mannen (også b-menneske!) frivillig stod opp med eldstemann kl 05-0530 hver dag i 2 1/2 år 😛
  Takk og pris for fleksitid 😀

 10. wow, dette er nok den beste smakebiten jeg har lest fra en bok. Fikk med en gang lyst til å lese denne, for den hadde et såpass unikt språk. Ikke lest noe lignende tidligere, og i tillegg var skildringen lett gjenkjennelig. Selv om jeg er en variasjon av A/B menneske. Det varierer fra dag til dag, så kanskje jeg er C menneske, haha 🙂

  – SiriSI

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *