A Weekend with Mr Darcy av Victoria Connelly

Jeg må innrømme at jeg ikke husker når eller hvor jeg kjøpte A Weekend with Mr Darcy av Victoria Connelly, men den har stått på hylla ei stund. Helt siden jeg kjøpte den har jeg hatt lyst til å lese den, men det har (som vanlig) kommet andre bøker i veien. Endelig tok jeg meg tid til å lese den, og det viste seg at det faktisk var første bok i en serie som heter Austen Addicts.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

A Weekend with Mr Darcy handler faktisk ikke om ei helg med Jane Austens Mr Darcy, som man kanskje kunne tro, men om Jane Austens-fans som tilbringer ei helg på en Jane Austen-konferanse som hvert år holdes på Purley Hall i Hampshire. Bokas heltinner (hvis vi skal bruker austensk språk) er Kathrine Roberts, en Jane Austen-spesialist som jobber på Universitetet i Oxford, og Robyn Love, en kontorarbeider fra Yorkshire som ei stund har forsøkt å gjøre det slutt med kjæresten, Jace. Begge håper at deres hverdagsproblemer skal glemmes denne helgen dedikert til deres favorittforfatter, men så enkelt er det selv sagt ikke. Her er det rom for både romanse og intriger…

Man kan definitivt ikke si at denne boka er et stort litterært verk, men det er nok heller ikke meningen. Selv leste jeg den for det den er: Ren underfoldning. Og underholdende er den! Jeg virkelig storkoste meg med boka, språklig flyter den lett, og den fikk meg både til og humre og til og med hadde jeg en tåre i øyekroken når ting virkelig så til å gå på tverke for våre heltinner. For Victoria Connolly gir karakterene hun skriver om liv, og jeg ble virkelig glad i flere av dem (mens enkelte andre irriterte vettet av meg). Dette var akkurat det jeg trengte da jeg leste den!

Selv om man nok kanskje ikke ha lest Jane Asutens verker før man leser denne, vil jeg definitivt anbefale det. Det er mange henvisninger til bøkene, og forfatteren har nok regnet med at leserne kjenner historiene, og at de nok også har sett de fleste filmatiseringene av bøkene. For det er uten tvil andre Jane Austen-fans som er målgruppa. Og jeg må si, at som Jane Austen-fan, traff denne meg rett i hjertet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *