Smakebit på en søndag

Jeg er på Jane Austen-kjøret, og akkurat nå leser jeg omigjen Mansfield Park. Den er faktisk enda bedre enn jeg husket, noe som selvsagt er et stort pluss. Derfor er dagens smakebit hentet fra denne boka, som kom ut for over 200 år siden:

To the education of her daughters Lady Bertram paid not the smallest attention. She had not time for such cares. She was a woman who spent her days in sitting nicely dressed on a sofa, doing some long piece of needlework, of little use and no beauty, thinking more of her pug than her children, but very indulgent to the latter, when it did not put herself to inconvenience, guided in everything important by Sir Thomas, and in smaller concerns by her sister. Had she possessed greater leisure for the service of her girls, she would probably have supposed it unnecessary, for they were under the care of a governess, with proper masters, and could want nothing more. As for Fanny’s being stupid at learning, ‘she could only say it was very unlucky, but some people were stupid, and Fanny must take more pains: she did not know what else was to be done; and, except her being so dull, she must add, she saw no harm in the poor little thing—and always found her very handy and quick in carrying messages, and fetching what she wanted.’

Flere smakebiter finner du på bloggen til Mari, Flukten fra virkeligheten.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

28 kommentarer til «Smakebit på en søndag»

  1. Jeg er veldig glad i Austen sine bøker,(og filmene)og denne har jeg lest. Kommer nok også å lese bøkene om igjen en dag 🙂

  2. Jane Austen blir aldri gammeldags! Jeg har også lyst til å lese om igjen noe av henne. Og så elsker jeg filmene fra bøkene hennes.

  3. Mansfield Park er en av bøkene jeg ikke har lest av Austen. Jeg begynte ikke på bøkene hennes før jeg ble voksen, så jeg har litt å ta igjen. Akkurat nå leser jeg Pride and prejudice and zombies 🙂 Det er en tegneserie og det er absolutt en fordel å ha lest Stolthet og fordom først. 🙂 Ha en fin søndag, Elin! (Og hils de andre – jeg skal klare å komme og se det nye biblioteket i løpet av sommeren) 🙂

    1. Jeg har Pride and Prejudice and Zombies liggende på stuebordet, og tenkte jeg skulle få lest den før filmen kom. Fikk den av en kompis til jul eller bursdag, men ikke fått lest den enda… Pride and Prejudice har jeg lest flere ganger, så kjenner boka ganske godt. 😉

  4. Å det språket, det språket. Det nydelige språket! Jeg må snart finne fram ei ny Austen-bok. Er ikke kommet gjennom forfatterskapet ennå – den som sparer har – men Mansfield Park er definitivt ei jeg også kommer til å gjenlese engang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *