The House We Grew Up In av Lisa Jewell

Etter å ha lest The Truth About Melody Browne, hadde jeg lyst til å lese flere bøker av Lisa Jewell. Jeg endte derfor opp med å få fjernlånt The House We Grew Up In, siden mitt eget bibliotek ikke har noen Lisa Jewell-bøker på engelsk. Timingen for når jeg fikk boka passet bra, den kom like før jeg skulle slås ut av lungebetennelse! Boka ble derfor lest innimellom soving og hostekuler…

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2016

Boka, som har fått tittelen Barndomshjemmet på norsk, handler om familien Bird som bor i et stort hus i det engelske distriktet Cotswolds. Familien består av fire barn, en eksentrisk mor, og en litt lavmælt far. De framstår som en harmonisk og lykkelig familie, helt til en dag hvor noe dramatisk skjer som skal forandre alt og etter hvert rive familien i stykker…

Selv om denne boka på mange måter er ganske lett å lese, så tar den for seg alvorlige temaer som psykisk sykdom, utenforskap, og annerledeshet. Den handler om at man takler sorg på ulik måte, om at ting ikke alltid er slik de kan se ut til på overflaten, forhold mellom søsken, og hvordan en familie kan påvirkes av én enkelt hendelse.

For meg passet det godt å lese denne mens jeg var sjuk. Jeg orket ikke å gjøre annet enn å ligge under dyna, så å kunne lese ei god bok mellom søvnøktene passet godt. Den var akkurat passe krevende, og jeg likte den veldig godt.

Én kommentar til “The House We Grew Up In av Lisa Jewell”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *