Hei, Pingvin av Polly Dunbar

Jeg innrømmer det gjerne: Jeg har en forkjærlighet for pingviner. Mulig dette er noe som følger med det å være Linux-bruker. På grunn av denne pingvinopphengtheten har bøker med pingviner en tendens til å følge med meg hjem fra jobb, og nylig leste jeg Hei, Pingvin av Polly Dunbar.

Hei, Pingvin handler om den lille gutten Ben. Ben får en gave, og oppi esken finner han Pingvin. Pingvin er ingen pratsom fugl, og uansett hva Ben gjør, sier han ingenting. Ben kiler Pingvin, han dytter til ham, står på hodet, tar på seg klovnehatt og synger tullesang; Han forsøker rett og slett alt han kommer på! Men det hjelper ikke, Pingvin er like stum.

Dette er en flott billedbok, og illustrasjonene er enkle, men fine. De passer godt sammen med teksten, og er med på å gjøre fortellingen komplett, slik en billedbok skal gjøre.

Hvis du lurer på om Ben til slutt fikk Pingvin til å snakke, da må du rett og slett lese boka!

8 kommentarer til «Hei, Pingvin av Polly Dunbar»

  1. Tok den med meg hjem og leste for veslefrøken etter anbefaling for deg. Vi måtte lese den tre ganger og hun maste om flere, – så den går rett hjem hos målgruppa, i tillegg til at mor syns det var bittelitt deilig med en bok som ikke har sååååå mye tekst som favorittboka om dagen.
    Denne kan trygt anbefales de unge lytterne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *