Nytt hjem, noen planer framover og undring over hvordan yngre bloggere kommenterer i hverandres blogger.

Jeg har blitt voksen og kjøpt meg egen leilighet. Deler av helgen ble derfor brukt til å flytte. Jeg har ikke eget nett hjemme enda, derfor blir det til at jeg enten sitter på lånt nett eller på nett på jobb framover.

For tiden leses blant annet The Man in the High Castle av Philip K. Dick, en fin oppvarming til Norcon, som jeg har blogget om tidligere.

Bøker som må leses i nær framtid er:
1. The Island av Victoria Hislop
2. White Noise av Don DeLillo
3. Sapfos dikt (innen Skeive dager, siden den da skal slippes fri)
4. Song for Eirabu av Kristine Tofte

Det er under ei uke igjen til jeg har ferie, og 16. juni reiser jeg sørover. 19. juni tar jeg turen til Oslo, og starter da altså mitt opphold med å delta på Norcon 23. Programmet ser spennende ut, og jeg har blant annet planer om å få med meg Eirik Newth: Norge i 2050, Knut Nærum: Skumle scener fra nær fremtid og P.C. Jørgensen: Fans og fanziner – blogger og nettfora før blogger og nettfora for å nevne noe. Er det noen andre bloggere som skal på kongressen?

Helt til slutt må jeg kommentere noe jeg har undret meg over. Jeg har sett at blant noen yngre bloggere er det visst vanlig å svare på kommentarer i bloggen til den som kommenterer. Altså, en blogger X legger igjen kommentarer i blogg A. Eieren av blogg A svarer deretter på denne kommentarer i X sin blogg. Dette synes jeg er en litt underlig praksis, og jeg godkjenner selv ikke slike kommentarer, da jeg mener at svar på kommentarer bør komme som kommentar til samme innlegg det opprinnelig er kommentert til. Mye av grunnen til dette er for at andre da skal slippe å lete rundt i andres blogger etter eventuelle svar. Jeg vet jeg selv ofte er interessert i å vite svaret på andres kommentarer, men å skulle lete det opp i andre blogger er uaktuelt. Jeg vil derfor oppfordre alle bloggere til å svare på kommentarer til sine innlegg i selve innleggene! Dette gjør bloggelivet til mange av oss litt enklere. (Jeg følger selv rundt 100 blogger, det sier seg selv jeg har begrenset med tid… ;))

8 kommentarer til «Nytt hjem, noen planer framover og undring over hvordan yngre bloggere kommenterer i hverandres blogger.»

  1. Det er ganske pussig det med kommenteringen. Det virker som om det er en generasjonsting, ettersom mange av de yngre bloggerne gnåler over hvor slitsomt/unødvendig/uhøflig/ego/hvanåenn det er å ikke svare i den andres blogg. Jeg syns det bare er merkelig, og irriterende.

  2. Ja, jeg har også inntrykk av at det er en genrasjonsting. Jeg er dog meget uenig i at det er uhøflig å svare i den andres blogg, snarere tvert imot. Det er også derfor jeg konsekvent ikke godkjenner/sletter den type kommentarer, da jeg mener at kommentarene til et innlegg skal ha relevans for innlegget.

  3. Eg har inntrykk av at dei uskrivne reglane for kommentering i bloggar varierer veldig frå miljø til miljø. Nokre bloggtypar svarar ein i eige kommentarfelt, medan i andre miljø skal ein svare i den andre sin blogg. Men svar i eige kommentarfelt er jo absolutt lettast å forhalde seg til for fleire lesarar.

  4. Song for Eirabru gleder jeg meg til. Har fått anmeldereksemplar fra Tiden og skal prøve å få lest den i helga.
    Er ening med deg når det gjelder kommentering av blogger. Kommenter på bloggposten, ellers blir det jo bare tøys og tull. Gratulerer med leilighet forresten 🙂

  5. Jeg pleier å svare på kommentaren på min egen blogg, men stikker alltid innom bloggen til vedkommende og legger igjen en kommentar om et av deres innlegg også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *