Klar, ferdig, spøk! av Elizabeth Baguley (tekst) og Marion Lindsay (illustrasjoner).

Det hender seg jeg får bøker fra forlag, og for ikke lenge siden fikk jeg billedboka Klar, ferdig, spøk! i posten fra Samlaget. Bok er skrevet av Elizabeth Baguley, og har illustrasjoner av Marion Lindsay. Den handler om det lille, redde spøkelset Børre. Han vil så gjerne være like god til å spøkke som de store spøkelsene, men han er redd for den store, skumle skogen. Alt han egentlig ønsker seg koselig hus å spøke i. Han legger ut på leting, og på veien møter han på mange skumle skapninger.

Jeg synes illustrasjonene i boka var veldig fine, og etter min meningen er nok også disse bokas største styrke. Språket er helt greit, men ikke noe mer enn dét. Selv om det er ganske tydelig at boka handler om å overvinne sin egen frykt, så er kanskje historien i tynneste laget. Jeg tror allikevel den kan fungere bra å lese for de minste barna, kanskje man for eksempel kan forsøke å gjette hvilken skapning man møter på neste side? Alt-i-alt synes jeg boka er søt og litt morsom, og absolutt leseverdt, selv om den nok ikke befinner seg bant mine favorittbilledbøker.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie

2 kommentarer til «Klar, ferdig, spøk! av Elizabeth Baguley (tekst) og Marion Lindsay (illustrasjoner).»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *