Dikt på en fredag

Ruth Lillegraven sin diktsamling Urd er nominert til Brageprisen i år, kategori «Skjønnlitteratur». Mitt bibliotek fikk akkurat inn boka i dag, så jeg var snar med å snappe den med meg for å låne den.

Lillegraven (f. 1978) debuterte i 2005 med diktsamlingen Store stygge dikt, men har også gitt ut billedbøkene om Mari og Magnus, samt romanen Mellom oss. Hun kommer opprinnelig fra Granvin i Hardanger, men bor nå i Bærum.

Dagens dikt finner man i tredje del av diktsamlingen, på side 82.

42IMG_20131108_135924

trappane i
hovudhuset
er blitt for
bratte for
dei gamle

far min
flyttar sengene
deira ned i første
inn i bestestova

ja, no
søkjer vi
igjen ly i
lågare
lende
seier
sjur til
marta

Selv om dette diktet helt klart handler om å bli gammel, og det å ikke være like sprek som man en gang var, synes jeg det er fylt av varme og humor. Jeg blir rett og slett litt glad i hjertet av å lese det.

Det skal bli spennende å se om diktsamlingen går av med seieren den 19. november – bare halvannen uke igjen!

6 kommentarer til «Dikt på en fredag»

  1. Vi fikk den netopp på Biblioteket der jeg jobber også.. Og da jeg hørte Silje og Mari tror jeg det var, som snakka om den på Bokbloggtreff.. Kom jeg frem til at jeg kanskje skulle prøve meg på litt lyrikk/dikt jeg også 🙂

    Blir spennende å lese den..
    Kos deg med boka.. Ser fram til å se hva du syns..

  2. Igjen et herlig fredagsdikt! For meg, gamlemor, blir senga ståendes der den er for den står i første etesje;-) Tenk, mormor og bestefar som insisterte å kave seg opp trappa til sine senger. «Å gå trappa er trening», sa bestefar. Det ble hans siste treningstur..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *