Kaoshjerte av Lise Forfang Grimnes

Det begynner å bli en stund siden jeg fikk en melding fra bokblogger Knirk om at hun hadde begynt å bokblogge hun også. Siden den gang har vi fulgt hverandres blogger, og det har siden vært moro å treffe henne på de årlige bokbloggtreffene. Hun er alltid så blid og hyggelig! Det virker ikke så lenge siden hun fortalte at hun skulle gi ut bok, og i høst ble den endelig utgitt på Aschehoug forlag. Boka har fått tittelen Kaoshjerte, og er fantasy for ungdom.

Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2014
Is, kaffe og bok.
Foto: Elin Bekkebråten Sjølie © 2014
Det var unektelig spennende å skulle lese boka til noen man kjenner. Man blir litt nervøs for om man liker den ikke. Man vil jo gjerne like, siden det er en person man liker, ikke sant? Heldigvis var en slik nervøsitet totalt bortkastet på Kaoshjerte. Okei, jeg skal ikke påstå at det vil gå under «stor litteratur», men det er heller ikke poenget. Poenget, i hvert fall for meg, var å kose meg med boka, og det gjorde jeg! Så mye at jeg slukte boka i løpet av tre dager. (Godt jeg har ferie…)

At Lise er forteller, kan jeg merke. For hun forteller godt. Jeg digger at hun blander vår verden med norsk folketro. Altså, hun er jo ikke alene om å gjøre det, det kan se ut som at det kanskje er en slags trend, men det gjør absolutt ingenting. Jeg er veldig for å trekke inn det norske. Det er igrunnen ganske naturlig. Dessuten vet hun å holde driven i historien, for den er virkelig spennende. Jeg klarte nesten ikke legge fra meg boka, skulle «bare lese ett kapittel til…»

Jeg skal ikke si så mye mer om boka. Egentlig hadde jeg jo ikke tenkt å skrive om den i det hele tatt, siden jeg kjenner Lise, men hadde bare lyst til å gi henne gladmeldingen om at jeg faktisk likte den her på bloggen min. Det er naturlig, siden det er gjennom bloggsfæren jeg kjenner henne. Så, tusen takk for boka, Lise, jeg har verken spist den opp, balansert den på hodet, brukt den som armlene eller hoppet på den. Det jeg har gjort er å lese den, og kost meg med den. og nå har jeg jammen meg skrevet om den også.

Andre bloggere som har skrevet om Kaoshjerte:
Dykslektrikeren
Karis bokprat
Solgunn sitt
Tine sin blogg

7 kommentarer til «Kaoshjerte av Lise Forfang Grimnes»

  1. Så bra at du likte den, ja for hva er der ikke å like? Jeg er nesten glad for at jeg bare så vidt hilste på Lise i Oslo i høst, for jeg kunne med hånden på hjertet si at jeg ikke kjenner henne. For meg som ikke liker/leser fantasy ble dette en fantastisk reise, som ikke skremte meg fra å prøve sjangeren igjen.

    1. Så bra du ikke ble skremt av sjangeren! For min del, er jo fantasy en av favorittgenrene, sammen med horror og science fiction. Og det var gøy å lese boka til Lise, og godt å kunne si at jeg likte den. Hadde jeg ikke likt den, er det slettes ikke sikkert at jeg hadde skrevet noe om den. 😉

  2. Endelig har jeg både lest og skrevet om Kaoshjerte, da er det tid for å lese andres tanker om boka. Det ser ut som om vi er på helt lik linje her, Elin. Jeg fant det vanskelig å finne gode kritiske innspill, det er jo greit å balansere teksten, men det var jo ikke noe å kritisere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *